Dziś przepis na krupnik jaglany, który zrobiłam wczoraj i bardzo mi smakował. Dni są teraz chłodne, rozgrzewająca zupa na kolację to dobra rzecz zamiast kanapek.
Składniki:
pół szklanki kaszy jaglanej
pół szklanki czerwonej soczewicy
1 pietruszka
1 marchewka
1 ziemniak
przyprawa typu Vegeta (ja używam czeskiej przyprawy Vega bez glutaminianu)
majeranek, pieprz itp.
Kaszę i soczewicę bardzo dokładnie wypłukać, zagotować w kilku szklankach wody. Gdy te składniki będą już lekko rozgotowane, dodać pokrojone w kostkę warzywa i gotować do miękkości. Przyprawić wg gustu. Smacznego :)
czwartek, 5 listopada 2009
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Tutaj możesz pozostawić ślad swojej wizyty. Zapraszam!