wtorek, 23 marca 2010

Co jedzą wegetarianie? Część 7.

Spaghetti z brokułami i wędzonym tofu
Składniki:
- 10 różyczek brokuła
- pół pęczka pietruszki
- 2 łyżki oleju (np. z pestek winogron) i/lub połówka awokado
- pół kostki wędzonego tofu
- porcja razowego spaghetti dla 2 osób
- sól

Brokuły pokroić, ugotować w osolonej wodzie. Pietruszkę posiekać, zmiksować z brokułami, olejem i awokado na krem. Ugotować spaghetti, zmieszać z masą brokułową, posypać tartym wędzonym tofu i zajadać ze smakiem :)

2 komentarze:

  1. Sylwio, ciekawe przepisy i chyba się kiedyś przełamię i spróbuję jeden z Twoich przepisów, tylko przerażają mnie te składniki, ja człowiek wychowany na mięsie, nie wiem jak mój organizm poradzi sobie z tofu ;-) da się tym najeść? Pozdrawiam:
    Piotrek

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeśli tofu Ci nie smakuje, to można zastąpić wędzonym serem ;) A najeść się oczywiście da, bo makaron jest bardzo sycący ;)

    OdpowiedzUsuń

Tutaj możesz pozostawić ślad swojej wizyty. Zapraszam!