Kotleciki "bomba żelazowa", prosty, wegański i bezglutenowy przepis.
Nazwałam je tak ze względu na dużą zawartość żelaza oczywiście ;) Ale do rzeczy.
Potrzebne będą:
- szklanka kaszy jaglanej
- pół szklanki słonecznika
- pół szklanki poppingu z amarantusa
- kilka łyżek suszonej lub świeżej pietruszki
- sól i dowolne przyprawy
Kaszę jaglaną gotujemy "na klejąco", po ugotowaniu dodajemy amarantus, namoczony słonecznik, pietruszkę i przyprawy. Formujemy niewielkie kotleciki i smażymy na niewielkiej ilości oleju lub pieczemy. Podawać można oczywiście z dowolnymi sosami. smacznego (i zdrowego ;))!
czwartek, 26 sierpnia 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Cześć, zapraszam do zabawy w Dniu Blogerów (faktycznie to już po tym dniu ;))- szczegóły pod linkiem: http://kuchniaww.blogspot.com/2010/09/dzien-blogerow-doaczam-sie-do-zabawy.html
OdpowiedzUsuń